Chemie pomáhá! A Explosia s ní!

Nová, a především povedená, kampaň Svazu chemického průmyslu Chemie pomáhá dělá reklamu chemii. Pomáhá aktivně rozvíjet debatu o prospěšnosti chemie současné společnosti a podílu tohoto oboru na řešení nejrůznějších výzev zítřka. Zapojilo se do ní mnoho firem působících v oblasti chemického průmyslu. Její tváří se stala také Explosia.

Chemie nepatří mezi nejoblíbenější předměty studentů základních škol, ovšem i oni si dříve či později uvědomí důležitost tohoto oboru, jehož objevy a vynálezy formovaly moderní společnost dneška. Platforma Chemie pomáhá je proto příspěvkem do debaty o smyslu a poslání chemie pro naši dobu. Explosia, coby firma aktivně působící v rámci Svazu chemického průmyslu ČR, se plně hlásí k etickým normám a závazkům globální iniciativy Responsible care. Zároveň si uvědomuje svoji odpovědnost za budoucí technologický rozvoj, ochranu životního prostředí a kvalitu vzdělávání nových generací tam, kde jsme doma – v České republice. Chceme proto využít všech možností, které náš obor nabízí, ve prospěch naší země i její konkurenceschopnosti ve světě. I proto jsme se zapojili do této kampaně. Jsme přesvědčeni, že chemie pomáhá zkvalitňovat lidem životy, chránit životní prostředí a zároveň naplňovat potenciál naší země tak, abychom se v praktickém využívání moderních technologií mohli měřit s těmi nejlepšími.

Hlavní sdělení kampaně je ale jednoduché i pravdivé zároveň – chemie pomáhá lidem i planetě. Explosia se stala jednou z tváří kampaně, když se do projektu zapojila prezentací svých dvou produktů, které pomáhají zvyšovat naši bezpečnost. Jedná se Semtex Desintegrátor, určený k likvidaci podezřelých zavazadel například na letištích, a o detekční soupravu Detex, která pomocí chemie odhaluje osoby, jež přišly do kontaktu s výbušninou. Věříme, že chemie pomáhá, a pomáhat bude i do budoucna.

Více o celé kampani se dozvíte zde.