Úspěch na Future Forces

12. listopadu 2016 – V polovině října letošního roku se pražské výstaviště v Letňanech zaplnilo armádními stroji, policejními vozy a nejmodernější technikou z oblasti military ale také security. Na veletrhu zabývajícím se obranou a bezpečností nemohla chybět společnost Explosia. Nejen, že se neztratila, ale mezi vystavovateli zazářila.

Do Prahy se na ukázku z Pardubic vezly kumulativní nálože Razor, celospalitelné moduly, boostery, raketové motory pro katapultáž, atd. Jedním z exponátů byl také Semtex 90, který na sebe poutal pozornost nejen co do povedené vizuální podoby, ale také svou účastí na soutěži nejlepších produktů veletrhu Future Forces. Explosia vyšplhala na třetí příčku právě se Semtexem 90. V konkurenci deseti přihlášených je i bronz skvělou odměnou za inovaci zavedeného výrobku.

Semtex 90 mezinárodní porotu v čele se Stephanem Barnardem, šéfredaktorem Military technology, zaujal především novým pojivovým systémem. Ten totiž poskytuje tomuto produktu nové unikátní vlastnosti, zejména malou závislost tuhosti na teplotě. Porota ocenila, že je nová trhavina bez problémů použitelná od – 40 °C až do + 60 °C, ale i další výhodu, tedy její velmi dobrou životnost a malou míru změny vlastností během skladování. Kladně byla také hodnocena dobrá tvarovatelnost a tím pádem i použitelnost pro sofistikovanější způsoby využití. Trhavina je nabízena ve třech variantách, které se od sebe liší zejména použitím brizantní krystalické trhaviny Pentritu nebo Hexogenu, případně jejich směsi.

U stánku Explosie se vystřídaly tisíce lidí, včetně zástupců srílanského ministerstva obrany. V pátek v odpoledních hodinách pak mohla pardubická delegace hlavní město opustit s pocitem, že předchozí ročníky bývaly sice bohatší co do celkového počtu návštěvníků veletrhu, ale tento ročník se vydařil především z pohledu prezentace společnosti Explosia a.s.